La Terra en perill

  • 15 Desembre 2022
  • tipus: ACTIVITAT
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GRATUÏTA
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers (edifici La Tela)
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 30 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat

XERRADA I SESSIÓ DE PLANETARI

La nostra vida es troba íntimament lligada al planeta Terra i es fa difícil pensar que l'existència de la humanitat pugui posar-se en escac sobtadament per un fenomen celeste. De fet, la nostra ignorància sobre el perill associat a l'impacte d'asteroides denota la ingenuïtat de la nostra espècie en ple segle XXI.

Aquest llibre va ser publicat el mateix any que la missió DART de la NASA pretén completar un repte científic-tecnològic: fer el primer experiment in situ per desviar un asteroide i desenvolupar la tècnica de la deflexió cinètica el 26 de setembre d'enguany.

El llibre pretén ser una introducció al perill d'impacte des de totes les perspectives, descrivint el fenomen meteòric, parlant de la probabilitat d'impacte en funció del diàmetre i del paper clau que els impactes d'asteroides i cometes han tingut en la història de la Terra.


El coneixement científic permet desxifrar a les roques certs fenòmens esdevinguts antany al nostre planeta, tan inexorables com ara temibles, que possiblement tindran la capacitat de fer-nos canviar la nostra manera de pensar. Un llibre a cavall entre diverses disciplines, algunes tristament relegades, proporcionant una visió actualitzada sobre els impactes amb asteroides i cometes, els programes de seguiment i les noves missions que canvien per sempre la nostra visió perspectiva sobre aquests valuosos astres.
 

Sobre l'autor

En Josep Maria Trigo Rodríguez és Doctor en Astrofísica per la Universitat de València (2002). Ha fet testades a l'Observatori d'Ondrejov a República Txeca, i també ha estat professor associat de Física i Termodinàmica a la Universitat Jaume I.

És investigador postdoctoral al Centre d'Astrobiologia de la NASA i a l'Institut de Geofísica i Física Planetària de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles on es va especialitzar en meteorits primitius. A Catalunya ha creat el Grup de Meteorits, Cossos, Menors i Ciències Planetàries a l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CSIC).

Ha participat en diverses missions espacials i és també membre de l'equip investigador de la missió espacial DART (NASA) que posarà en pràctica el primer desviament d'un asteroide.

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!