Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació

CA | ES | EN

Expedició a Marroc Tardor 2018

L’equip del Museu de Granollers que estudia la papallona migradora dels cards (Vanessa cardui) es troba ara mateix al Marroc, en plena expedició per estudiar els factors que influeixen les poblacions d’aquesta espècie que té un cicle de vida tan espectacular.

La grata sorpresa ha estat trobar unes quantitats d’adults i immadurs immenses. A la tardor de 2017 i els primers mesos del 2018 semblava que pràcticament no n’hi havia i aquesta refeta mostra el caràcter oportunista que té aquesta papallona, que aprofita els moments de bonança i explota els recursos que troba al seu voltant. Unes pluges recents a diferents regions del Marroc han reverdit uns ecosistemes molt perjudicats per les sequeres consecutives que el país ha anat patint.

A les fotografies adjuntes podeu veure una acàcia plena de migradores dels cards (foto 3); l’equip tractant de capturar individus en un pas migratori (foto 2), i al cap de l’expedició, Constantí Stenafescu, cercant ous i larves entre plantes d’ortiga del desert (Forsskaolea tenacissima) (foto 1).


Documents adjunts


Tornar 
© 2019 Museu de Ciències Naturals de Granollers "La Tela"
Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera - 08402 Granollers
Tel.: 93 870 96 51 - m.granollers.cn@diba.cat