Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació

CA | ES | EN

Estació meteorològica

L’Estació Meteorològica de Granollers va crear-se l’any 1950 per iniciativa del Museu de Granollers. Des de llavors enregistra diàriament tot un seguit de dades meteorològiques, molt valuoses per als estudis climatològics, i que es guarden a l’arxiu de l’estació en el Museu de Ciències Naturals de Granollers. Aquesta estació forma part de la xarxa de l’Institut Meteorològic Nacional, del Ministeri de Medi Ambient.


Heliògraf


Penell i anemòmetre


Pluviògraf i pluviòmetre

La seqüència de dades meteorològiques de més de 40 anys ha permès d’estudiar amb profunditat el clima de Granollers, que es correspon amb l’anomenat clima mediterrani litoral (o costaner); això és, un clima mediterrani amb unes temperatures suavitzades per la proximitat del mar. El règim plujós és de 647 mm anuals i l’estacionalitat és tardor/primavera/estiu/hivern, tot i que la intensitat i la distribució de les pluges són molt irregulars al llarg de l’any. La marinada bufa sobretot els dies d’estiu i suavitza les temperatures màximes. La nebulositat és important. El fenomen de la inversió tèrmica afecta també la nostra comarca i produeix a l’hivern un refredament de l’aire més gran a les zones baixes que a les zones de muntanya. Trobareu més informació a Climatologia de Granollers. L’Estació Meteorològica de Granollers 1950-1991; i a la revista Lauro número 16.

© 2019 Museu de Ciències Naturals de Granollers "La Tela"
Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera - 08402 Granollers
Tel.: 93 870 96 51 - m.granollers.cn@diba.cat