Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació

CA | ES | EN

Biblioteca

El museu compta amb una biblioteca especialitzada en temes de natura i medi ambient amb més de 6000 volums i rep a més diferents revistes especialitzades. Destaca el fons sobre ornitologia i sobre jardins, procedent de la biblioteca de Frederic Travé i Alfonso, fundador de la Sociedad Española de Ornitologia (SEO).

Fons digitalitzat

Hem iniciat la digitalització d’algunes de les obres més rellevants del fons de la biblioteca. En aquest moment podeu gaudir de l’obra Historia Naturalis de Avibus de Johannes Jonstonus editada el 1657. Aquesta obra prové del fons bibliogràfic de Frederic Travé Alfonso i ha estat integrament restaurada pel taller de Rita Udina de Premià de Mar. D’aquest llibre existeix un exemplar acolorit que ha esta editat en facsímil per Siloe.

Frederic Travé Alfonso (Barcelona 1918 – Cubelles 1982)

Advocat de formació va presidir la delegació de la IBM a Catalunya, membre fundador de la SEO (Sociedad Española de Ornitologia) i dinamitzador de l’ornitologia a Catalunya, al llarg de la seva vida va recollir una important biblioteca especialitzada en els ocells amb més de 2.000 títols.

La seva muller Maria Antònia Maristany Ibarra (1922 – Cubelles 2011) va fer donació de la seva biblioteca i de la col·lecció del seu museu al Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Notícies relacionades

Una joia de l’ornitologia

Dijous, 04 d'octubre de 2012

Hem iniciat la digitalització d’algunes de les obres més rellevants del fons de la biblioteca. En aquest moment podeu gaudir de l’obra Historia Naturalis de Avibus de Johannes Jonstonus editada el 1657. Aquesta... continuar llegint

© 2018 Museu de Ciències Naturals de Granollers "La Tela"
Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera - 08402 Granollers
Tel.: 93 870 96 51 - m.granollers.cn@diba.cat