Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació

CA | ES | EN
Igansi Torre

Ignasi Torre

Coordinador de l'Àrea de recerca en Petits Mamífers
ignasitorre@gmail.com

El Dr. Ignasi Torre Corominas ha estat vinculat al Museu de Ciències Naturals de Granollers des del 1995, quan va començar a treballar en el Pla de seguiment de petits mamífers del Montseny (1995-1997). Des d’aleshores, ha participat en més d’un centenar de projectes de recerca amb aquesta Institució, donant lloc a diverses publicacions científiques i divulgatives.

Tot i què és especialista en petits mamífers (insectívors i rosegadors), també ha treballat amb altres grups de vertebrats (ocells, carnívors i quiròpters), i invertebrats (ropalòcers, mol•luscs, helmints paràsits). Durant el període 2007-2009 va estar contractat per l’Ajuntament de Granollers en la categoria d’Arxiver i Conservador de Museu, i fins el 2010 ha estat Coordinador de recerca en ecologia de vertebrats del Patronat Municipal del Museu de Granollers.

En aquests moments és el responsable i coordinador del Projecte de seguiment de petits mamífers comuns d’Espanya (SEMICE), projecte recolzat pel Ministeri de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino y la SECEM, que tracta d’establir estacions de seguiment amb una metodologia estandarditzada per tal de tenir mesures de com canvia la biodiversitat en l’espai i el temps. Ha estat responsable de la redacció del Pla Estratègic de Conservació de la fauna de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, un estudi de referència en el camp de la conservació de la fauna a Catalunya.

Darreres publicacions

  • Ignasi Torre, Joana Bastardas-Llabot, Antoni Arrizabalaga, Mario Díaz, 2020. Population dynamics of small endotherms under global change: Greater white-toothed shrews Crocidura russula in Mediterranean habitats. Science of the Total Environment 705 (2020) 135799.
  • Ignasi Torre, Alfons Raspall, Antoni Arrizabalaga, Mario Díaz, 2019. Evaluating trap performance and volunteers’ experience in small mammal monitoring programs based on citizen science: The SEMICE case study. Mammalian Biology 95 (2019) 26–30.
  • Ignasi Torre, Irene Jiménez, Alexis Ribas, and Antoni Arrizabalaga, 2019. The Efficiency of Discarded Drink Containers for Small Mammal Detection on a Mediterranean Mountain. Mammal Study, 44(4) : 1-10 https://doi.org/10.3106/ms2019-0025.
  • López-Baucells, A., Torrent, L., Rocha, R., Bobrowiec, P. E., Palmeirim, J. M., & Meyer, C. F., 2019. Stronger together: Combining automated classifiers with manual post-validation optimizes the workload vs reliability trade-off of species identification in bat acoustic surveys. . Ecological Informatics..
  • Ignasi Torre, Alfons Raspall, Antoni Arrizabalaga, Mario Díaz, 2018. SEMICE: An unbiased and powerful monitoring protocol for small mammals in the Mediterranean Region. Mammalian Biology 88 (2018) 161–167.
Veure totes les publicacions
© 2020 Museu de Ciències Naturals de Granollers "La Tela"
Palaudàries, 102. Jardins Antoni Jonch Cuspinera - 08402 Granollers
Tel.: 93 870 96 51 - m.granollers.cn@diba.cat